Weboldalunk böngészésével Ön hozzájárul, hogy eszközén cookie-kat tároljunk. További információért látogasson el adatvédelmi nyilatkozatunk oldalára.

OK

Mészkő zúzalék és nagyképűség

"Nem követünk trendeket! Formákat tervezünk és azok jönnek divatba..."

Erre nem lehet mit mondani, de a gyár 30 éves fennálása óta még mindig így volt. Semmi olyat nem mondtak, ami nem igaz. A vásárlók mára már valóban sok forma közül választhatnak, de miért lehetésges ez? Mivel az új szaniter generáció is fehér, ezért nehéz észrevenni, de a szaniterek anyaga már túlnyomó részt más, mint régen. A Marmorin talált (és folyamatosan fejleszt) egy anyagot, ami az eddiginél változatosabb formák gyártását teszi lehetővé és a használója számára is szerethetőbb, mint a kerámiák.

A vásárlók ma már elfogadták az öntött márvány technológiát, ami kb 40 éve jelent meg. A mészkő zúzalék műgyantába keverve olyan jó tulajdonságú és kellemes anyagot alkot, ami megváltoztatta a szaniterpiacot. Az öntött márvány legtöbb tulajdonsága technikai jellegű és hosszabb ismerkedést igényel, a formai szabadság azonban egyből látszik.

Negyven évvel ezelőtt nem azért volt miden mosdó kagyló egyorma, mert a tervezőknek nem volt fantáziája, hanem az öntött márvány hiányában kizárólag a kerámiát használták. A kerámia képlékeny, ezért deformálódik. Szinte lehetetlen két tökéletesen egyforma öntvényt készíteni, majd kiégetni a kemencében. Az öntött márvány viszont olyan formatartó, mint a vas, vagy a beton. Ezért lehet vele annyit kísérletezni, kis cirádákat rátenni, ívelten formálni, pultot készíteni belőle. Ha egy forma elkészül, minden egyes darabot tökéletesen egyformára lehet önteni és egy adott formában megszilárdítani. Nem kell magára hagyni egy kemencében, és hagyni eldeformálódni. Az öntvény megszilárdul és kész. Az öntött márvány először a formatervezők álma volt, de ma már a vásárlóké is.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog

Vissza a tetejére
+36 30 466 1513

Varga Erika