Weboldalunk böngészésével Ön hozzájárul, hogy eszközén cookie-kat tároljunk. További információért látogasson el adatvédelmi nyilatkozatunk oldalára.

OK

Az álomszerűen elegáns fürdőszobák 7 titka

Jó közérzetünk megteremtésében otthonunk, és azon belül természetesen a fürdőszoba is jelentős szerepet játszik – ezzel mindannyian tisztában vagyunk. Ám, hogy mitől lesz igazán elegáns a fürdőszoba, mi adja meg ennek az egyre inkább pihenést és feltöltődést szolgáló élettérnek a magazinokba illő SPA hangulatot, életérzést – ez sokunkban kérdést, fejtörést okoz. Nézzünk meg most néhány ötletet, melyekkel felfrissíthetjük, elegánssá varázsolhatjuk fürdőszobánkat!

Az elegancia többféleképpen is értelmezhető: van, akinek a sötét, mély, ünnepélyes tónusok, van, akinek, a ragyogás és a meg-megcsillanó felületek, finom ívek, és a glamúr stílus jegyei, másnak a természet impozáns anyagai, és van, akinek a szellős, légies térélmény jelentik az eleganciát egy enteriőrben. Bármelyik csoportba tartozzunk is, biztos, hogy az alábbi összeállításban találunk majd kedvünkre valót…


(Fotó: MARMORIN)

Nézzünk hát meg 5 olyan tippet, melyekhez még lottó ötöst sem kell nyerni, hogy álmaink fürdőszobáját, a SPA stílusú, előkelő, már-már luxus fürdőszoba teret saját otthonunkban is könnyedén megvalósíthassuk –akár a legkisebb helyiségekben is…

1. Sötét tónusok, elegáns kontrasztmegoldások bűvöletében

A betonhatás, a sötét, mély, grafitszürke, csokoládé, netán ébenfekete, nagyméretű burkolólapok felettébb divatosak, ám vigyázzunk ezekkel, ha kisebb fürdőszobatérrel rendelkezünk, ugyanis a sötét tónusok könnyen összenyomhatják a teret. Ha mégis ragaszkodunk a sötét fürdőszoba képéhez, akkor gondoskodjunk még nagyobb körültekintéssel a világításról, és persze a sötét éjfekete mellé az elegáns, makulátlan hófehér mindig ragyogó eleganciát biztosít!


(Fotó: MARMORIN, LOREN)

A Marmorin meseszép térben álló kád és mosdó kollekcióval, egyedülálló szépségeivel a legegyszerűbb fürdőszobát is könnyedén elegánssá tehetjük, a fekete-fehér ötletes, ünnepélyes játékossága pedig örökzöld és időtlen, sohasem fog kimenni a divatból…

Az elegancia utat tört tehát magának mára már a fürdőszobába is, ékes bizonyítéka ennek a fekete szín térnyerése valamennyi anyagon, részleten, a burkolatoktól a szanitereken, kádakon át, egészen a legapróbb fürdőszobai dekorációkig…

Azonban a színek mellett a fények ás a formák játéka is egészen változatos, lenyűgözően előkelő megoldásokat kínál…

2. Lábas káddal tegyük igazán impozánssá a fürdőszobát!

A korhű látvány a modern elegancia nevével fémjelzett enteriőrökbe is éppúgy belopta magát. Az pedig, ha némi eklektikát, korabeli jelleget viszünk egy kortárs enteriőrbe, még inkább előkelő jelleget ad majd neki. A mutatós, kifejezetten előkelő lábas kádakat pedig ma már szerencsére nem kell vintázs holmik között, bolhapiacokon keresgélnünk: a fürdőzni szerető, romantikus lelkületűeknek a formabontó, innovatív Marmorin gyár több színváltozatban, a legújabb, kortárs technológiákkal legyártott anyagmegoldásokkal teszi elérhetővé számunkra.

A mi kedvencünk a klasszikus „oroszlánláb”, ez adja meg a romantikus, elegáns jellegét ennek a kádtípusnak, melyet akár fekete, akár fehér, akár a glamúros, ezüstös króm csillogással is rendelhetünk.

Jöhetnek most már a hosszú, téli esték, a forró habokban, finom illatokban elmerülve igazán előkelő kényeztetésben lesz majd részünk, otthon, a saját fürdőszobánkban is!


(Fotó: MARMORIN, FAMA kád 2)

3. Ízléses, finom anyagok, textíliák, csinos függönyök… a fürdőszobában is!

Az igazán finom hatásért szobaszerű megjelenésért bátran vessünk be lágyam omló, finom textileket, mutatós függönyöket a fürdőszobában. Még akkor is, ha történetesen nincs ablak. Ha már lefüggönyöztük, senki sem fogja tudni, hogy a sűrű, elegáns anyagredők mögött csak a falak rejtőznek, másodsorban pedig, ez egy kiváló lakberendezési trükk a tér növelésére, és a bezártság érzetének csökkentésére…

4. Használjunk nemes, valódi anyagokat: elegáns márványt, vagy vessük be a gyönyörű természetes fa melegségét…

Hála a mai kor technológiai innovációinak, ma már akár a természetes fát is bevihetjük a vizes blokkok tereibe, mint amilyen a fürdőszoba vagy a konyha.

A fahatású járólapok, úgynevezett kerámiaparketták ma már valóban egyre szebb és élethűbb hajópadló utánzatokat kínálnak ugyan, ám a valódi fa természetes melegségével, illatával még mindig nem vetekedhetnek.


(Fotó: HARO, SPA)

Hála a 150 éves múltra visszatekintő HARO gyár évszázados tapasztalatának, ma már ez sem lehetetlen!

A kellemes, meleg érzetű, valódi fa minden előnyét élvezhetjük ma már a fürdőszoba tereinkben is, és szépen társíthatjuk ezeket további természetes anyagokkal, például a nemes kő hűvös eleganciájával, vagy a különböző fali panelek és dekorok látványának egyedi extravaganciájával.

A HARO SPA jelzéssel ellátott parketták bármilyen fürdőszobában képesek helyt állni. A gyártó négyféle fából kínálja a SPA névre hallgató, víztaszító felülettel ellátott, így a félő, nem kívánt zsugorodásnak is ellenálló kollekcióját. A tölgy, borostyán tölgy, afrikai tölgy és merbau nemes felületekkel igazán meghitt, exkluzív fürdőszoba enteriőröket teremthetünk…


(Fotó: HARO, SPA)

5. Álló mosdók, térben álló kádak

A modern fürdőszoba-elegancia egyre inkább a teret, és a magasságokat kínálja fel számunkra. A hosszú, magas, elegáns padlóvázához hasonlító letisztult térben álló mosdócsaládok egyedülálló, páratlan látványukkal azonnal betöltik a teret…


(Fotó: Marmorin, ERATO álló mosdó)

 Minimál fürdőszobákhoz minimál életvitelhez tökéletesen alkalmazhatók, mert bár pakolni itt nem tudunk a mosdó alá illetve köré, az elegáns, lenyűgöző hatás azonban jócskán kárpótol bennünket. És ha egy szép, magas fali szekrényt el tudunk helyezni valahol a mosdó közelében, hogy ne zavarjon bele a látványba még a legegyszerűbb szappanadagoló vagy fogmosópohár sem, akkor igazán lenyűgöző álomfürdőszobát tudhatunk majd a magunkénak…


(Fotó: Marmorin, FLORA álló mosdó)

Hasonlóan mutatósak a gyönyörű térben álló kádak, melyeknek innovatív anyaga, öntési technológiája a legkülönlegesebb dizájn igényeinket, és műszaki, tartósságra vonatkozó elvárásainkat is maradéktalanul kielégíti.

6. Rend és rendezettség – a szép, mutatós terek egyik legfontosabb alaptézise

Mivel az ördög mindig a részletekben rejlik, és a lakberendezés, enteriőr tervezés világában még hatványozottabban igaz, hiszen a gyönyörűen megkomponált színek, anyagok és formák páratlan látványába könnyen bele tud rondítani egy elől hagyott felmosó, vagy egy nem odaillő színű fogkefe, fogmosópohár. Persze, a mindennap használatos tárgyaink, tisztálkodási szereink a fürdőszoba fontos részét kell, képezzék, elvégre a funkció az alapvető – azonban lehet mindezt stílusosan is tárolni! Keressünk hát a folyékony szappan számára a csempe, vagy a dekorációs burkolat színében, anyagában hozzáillő stílusos tartókat, tárolókat. A dekoratív flakonoknak, elegáns üvegcséknek köszönhetően máris sokkal rendezettebb, egységesebb lesz a látvány.


(Fotó: Marmorin PIA kád – az Újház Zrt-nél, Diósdon bemutatva)

7. Igényes, az anyagokhoz és színekhez egyaránt illeszkedő kiegészítők,  dekoráció

Majd végezetül, de nem utolsósorban, ha már a hideg- vagy éppen melegburkolat, a zuhanykabin, a kád, a mosdó, és valamennyi szaniter, fürdőszobai kiegészítő már bekerült az új fürdőbe, és már látjuk az egységes, jól kigondolt forma – és színvilágot – akkor keressük meg az ezekhez leginkább illő, stílusos kiegészítőket!

Ha igazán elegáns, szoba hatású, SPA jellegű fürdőszoba térre vágyunk, akkor beszerezhetünk egy antik, vagy keleti stílusú szőnyeget, egy art deco csillárt is a megszokott fürdőszobai lámpák helyett, de akár egy szép, elegáns ülőkét vagy fotelt is, ha elegendő hellyel rendelkezünk. Ezekkel a frissítésekkel már biztos, hogy igazán exkluzív, a szokásostól eltérő, kifejezetten elegáns fürdőszobánk lehet.

Mindennek a megvalósításához kérjük a stílusban is jártas, szakmailag hozzáértő IBDesign csapatát, akik álomszép megoldásokat, kiváló minőségű, egyedülálló termékeket ajánlanak az általunk megálmodott, elegáns enteriőrbe!

Tartalomhoz tartozó címkék: magazin

Vissza a tetejére
+36 30 466 1513

Varga Erika