Weboldalunk böngészésével Ön hozzájárul, hogy eszközén cookie-kat tároljunk. További információért látogasson el adatvédelmi nyilatkozatunk oldalára.

OK

Gránit mosogató - valódi társ a konyhában

Hogyan válasszunk gránit mosogatót?

Amikor mosogató választás előtt állunk, először biztosan megfogalmazódik bennünk a kérdés, hogy milyen anyagból válasszuk mosogatónkat.

Az egyik leggyakoribb, és legkedvezőbb árú mosogató a rozsdamentes acél. Ezek között is léteznek olcsóbb változatok, ám megtalálható a különleges védőborítással ellátott minőségi kategória is.

Ennek a mosogatónak az egyik nagy hátránya, hogy kis sérülések esetén is könnyen karcossá válik, nagyon meglátszik rajta a vízkő, és akkor még nem beszéltünk arról a fránya elszíneződésről.

A kissé költségesebb, változatos szín és formaválasztékban kapható gránit mosogatók nagyon szépek, elegánsak, anyaguk szuperkemény, és a vízkő sem ül meg a mosogató felületén.

Gránit mosogató méretek, formák egyéniségünkre szabva

Választáskor fontos szerepet kell kapnia a méretnek, hiszen nem mindegy, hogy mekkora helyünk van elhelyezni a mosogatót.

A méreteket tekintve vannak egészen kicsi, (FADO mosogató) 26 cm széles és 46 cm hosszúságú mosogatók, melyek akkor ajánlatosak, ha valaki mondjuk egyedül és, kis forgalmat bonyolít a konyhában, és naponta elhasznál 1-1 tányért, poharat evőeszközt.

Viszont vannak nagy, családi két medencés mosogatók is, melyekbe könnyedén elférnek nagy fazekak, tepsik, edények.

Ilyen nagy mosogató például PROFIR mosogatónk, mely 116 cm hosszú és 50 cm széles. Itt aztán van hely mindennek!

Sőt, némelyik mosogató külön gyümölcsmosóval is el van látva, nagy segítséget nyújt főzéskor. Gyömülcsmosónak nevezzük, de természetesen remekül kiszolgál minket akkor is, ha zöldségekről van szó. Gondoljunk bele, milyen jó megoldás, hogy a konyhai munka során a megmosott zöldséget/gyümölcsöt nem a pultra, tányérba kell tennünk, hanem hagyjuk lecsöpögni a mosogató erre kialakított részénél.

Ez például CIRE mosogatónk, mely nem csak attól különleges, hogy van benne gyümölcsmosó, hanem trapéz alakjának köszönhetően, remek választás olyan helyre, ahová a sarokba szeretnénk tenni a mosogatót.

Mit tegyek, hogy gránit mosogatóm hosszú életű legyen?

Van néhány tanácsunk, javaslatunk, melyet érdemes betartani annak érdekében, hogy a mosogató hosszú éveken keresztül kiszolgáljon minket. Íme néhány példa:

1. A konyhai mosogató kizárólag háztartási célra alkalmazzuk!

2. Tökéletes esztétikai és műszaki állapotának megőrzése érdekében a terméket csak rendeltetésszerűen szabad használni és kerülni kell minden, mechanikai vagy kémiai jellegű kárral járó, nem rendeltetésszerű alkalmazását!

3. Ne hagyjunk erősen színező hatású anyagokat (például kávé, tea, vörösbor, zöldséglé, stb.) a konyhai mosogató felületén, mert nehezen letisztítható foltok keletkezhetnek!

4. Vigyázzunk arra, hogy a konyhai mosogató felülete ne érintkezzen semmiféle erős vegyszerrel

5. Ne hagyjunk szerves hulladékot a mosogató lefolyónyílásában!

6. Ne dobjunk evőeszközöket vagy egyéb kemény tárgyakat a konyhai mosogatóba, mert károsodhat a termék felülete!

7. A konyhai mosogató felülete nem hőálló, ezért nem szabad olyan forró tárgyakat ráhelyezni, amelyek maradandó elszíneződést / károsodást okozhatnak. Használjunk alátétrácsot vagy egyéb hőelnyelő alátétet!

8. Ne vágjunk közvetlenül a konyhai mosogató felületén!

Tartalomhoz tartozó címkék: magazin

Vissza a tetejére
+36 30 466 1513

Varga Erika