Weboldalunk böngészésével Ön hozzájárul, hogy eszközén cookie-kat tároljunk. További információért látogasson el adatvédelmi nyilatkozatunk oldalára.

OK

Tervezzünk férfias, maszkulin stílusú konyhát!

Mind a technológia, mind a kortárs építészet értékrendjét, független életmódját jól tükrözi egy egyedi stílusban, férfias, határozott megoldásokkal kialakított élettér. A praktikus megoldásokban bővelkedő, mégis minden részletében kifejező és impozáns látványvilág önmagért beszél…

Mindazon túl pedig, hogy egy férfias, maszkulin enteriőr világában éppúgy rend, rendszer, és magas szintű harmónia uralkodik, mint az unisex, vagy a kifejezetten feminin jellegű életterek kialakításaiban.

Férfiak és nők között az egyik alapvető különbség a gondolkodásunkban, és döntéseink meghozatalában van. Ők leginkább arra a környezetre vágynak, ahol minden jól látható, azonnal kéznél van, fölösleges sallangos, cicoma, és túlzsúfoltság nélkül hordoz mégis eleganciát.


(Maszkulin, férfias stílusú hálószoba enteriőr, Fotó: HOMEINFO)

A maszkulin vonalat egyébként egyre több hölgy is kedveli, és szívesen átveszünk mi is a férfiak letisztultságából, egyszerűségéből, praktikus gondolkodásából egy keveset – épp ezért nem véletlen, hogy ahogyan egyre több napjainkban is az erős, határozott nő, a férfias, vagy kedveltebb és ismertebb nevén maszkulin stílus nem csak a divat, hanem a belsőépítészet terén is hódít.

Azt viszont, hogy egy fürdőszoba, konyha, vagy egy impozáns nappali tereit nőies vagy éppen férfias jegyek uralják-e, több dolog is meghatározhatja. 

Mitől lesz igazán maszkulin, férfias egy enteriőr, egy élettér?

Most cikkünk témájánál, a férfias enteriőröknél maradva, férfias lehet már önmagában a színhasználat is, de a bútorok, berendezési tárgyak egyszerűbb, letisztultabb, határozottabb vonalvezetése is.

(Maszkulin stílusban berendezett konyha, FOTÓ: Pinterest)

Egy férfi élettere, legyen az akár konyha, akár fürdőszoba – leginkább arról ismerszik meg, hogy nincs elől, szabadon hagyva túl sok flakon, üveg, tubus – hanem csupán a legszükségesebb tárgyakra fókuszálnak. Konkrétabban – az adott élettérbe csak a ténylegesen „odaillő” dolgoknak lehet helye, egyszerű, és praktikus elrendezési elvek szerint tárolva azokat.

(Fotó: HARO CELENIO   -  Archiexpo)

Hűvös elegancia, visszafogott színhasználat – a természetes textúrák megjelenéseivel

Visszafogott és sötétebb tónusú színhasználat jellemzi a férfias tereket, enteriőröket. Azon belül is, leginkább a hűvösebb, mélyebb árnyalatok közül választanak legszívesebben a teremtés koronái – a szürke valamennyi árnyalata, a bazaltkőre vagy gránitra hajazó csempék és padlólapok rendkívül közkedveltek, és nem csak azért, mert ezekre az árnyalatokra jellemző a modern, kifinomult megjelenés, hanem azért is, mert nehezebben látszanak meg rajtuk a szennyeződések. No meg ezek a tónusok ragyogóan társíthatók természetes meleg, otthonos anyagokkal, mint például a natúr fa kellemes, finom tónusai.

A HARO CELENIO kő hatású, tökéletes márvány vagy bazalt, vagy olykor akár papyrus tökéletes textúráit megelevenítő melegburkolat, laminált padló nem csupán egy maszkulin konyha, nappali praktikus és kellemes, meleg felületű éke lehet, de akár még kreatív falburkolatként is megállja majd a helyét…

(Fotó: HARO - Celenio Athos)

Legyen egyértelmű, egyszerű, és világosan áttekinthető valamennyi berendezés. Igen, még a mosogató is!

Ahogyan a burkolatokra, a bútorokra, polcokra, tárolókra - úgy minden egyéb berendezési elemre, használati tárgyra igaz ez az alapelv – amennyiben férfias enteriőrt szeretnénk tervezni és megvalósítani.

A rendezettség, a kevesebb több elve alapján berendezett terekben a férfiak otthonosan mozognak, hiszen könnyebben megtalálják gyorsan éppen azt, amit keresnek. Ellenben a túlzsúfoltsággal, a millió (számukra legalábbis) felesleges tárgy közötti keresgéléssel, vagy a zegzugos, kacifántos kialakítású terekkel nem igazán tudnak mit kezdeni.

Azt viszont kifejezetten kedvelik, ha a számukra kedves tárgyak, részletek valamiként kiemelkednek a látványból, ezzel is dominanciát és egyedi látványt tükröznek. Ilyenek például a lengyel, többször dizájn díjas, egyedileg szabadalmaztatott Magranit anyagból kifejlesztett gránit mosogatói is, melyekből számos gyönyörű, kifejezetten férfias modellből válogathatunk különböző méretekben az IBDesign elegáns bemutatótermében.

(FOTÓ: Marmorin mosogató, VOGA)

A VOGA sorozat mosogatói ráadásul remek kapcsolatot teremtenek a hagyományok és a modern dizájn között. Az egyszerűségében kiemelkedő, magával ragadó, egyszerű tervezés és elegancia leginkább az, melyekkel a gyártó igazán felhasználóbarát élményt ad számunkra – pláne, hogy ezek a mosogatók változatos méreteikkel is nagyszerűen illeszkednek a különböző konyhákba. Míg a hagyományos vonalat a pultba süllyesztett, tágas vagy éppen kisebb, egymedencés változatok uralják, addig a VOGA II. sorozat pultra ültethető variációit kitűnően beilleszthetjük a modern életterekbe, férfi konyhákba.

Ám modern, és egyszerre férfias jellegű mosogatókból a Marmorin kínálatában igencsak bő választékot találhatunk! A Laver névre hallgató mosogatók modern formavilágfa, és stabil megjelenése mind a klasszikus, mind pedig a modern konyhatulajdonosok igényeit maximálisan kielégíti. Sőt, a termékekhez külön kapható és rendelhető rozsdamentes csepegtetővel még a legkisebb terű konyhák tulajdonosai, vagy a reformkonyha szerelmesei is könnyedén bele fognak szeretni…

A BARIO is egy klasszikusan modernre tervezett sorozat, melyet teljesen egyedi, személyre szabott megoldásokhoz is választhatunk, lévén, hogy 6 különböző méretben, és elosztással áll a rendelkezésünkre!

A FOORN és a TORRO mosogatókkal pedig a kreatív, egyedi dizájn kialakításokat kedvelő uraknak kedvezett leginkább a gyártó…

A FOORN mosogató egy remek példája annak, amikor szokatlan megközelítésbe kerül a konyha dizájn. Ennél a különleges terméknél mind a csepegtető, mind a mosogató medence egész belsejét fantáziadús, szabálytalan alakzatok, vonalak díszítik, melyek egyébiránt nem öncélúak: az elegáns látványon túl, a megfelelő vízelvezetést, a víz lefolyását is megkönnyítik. Ezt a mosogató típust is két különböző méretben, kialakításban választhatjuk.

(FOTÓ: Marmorin – FOORN mosogató)

A TORRO mosogató pedig már egy komplett sorozatot kínál, melyet ugyanakkor a kifejezetten tágas, nagy konyhák szerencsés tulajdonosai is remekül kihasználhatnak! A tágas, nagy medence kialakítás igazi szabadságot, és nagyfokú kényelmet garantál, melyet mosogatás közben élvezhetünk. A sorozat többek között egy praktikus tároló hellyel kialakított mosogatóval is rendelkezik, de létezik ennek a sorozatnak egy külön gyümölcsmosóval rendelkező kiadása is…

Ugyanígy válogathatunk az AKO mosogatók két típusából is, hogy egyetlen nagy tálat szeretnénk-e csepegtetővel, vagy extra tárhellyel, vagyis, ez a mosogatók szemszögéből nézve egy újabb medencét jelent.

A Marmorin mosogatóival az a legnagyobb szerencsénk, hogy egyedileg személyre szabhatjuk álomkonyhánkat, s éppen aktuális felhasználói igényeink alapján dönthetünk és választhatunk úgy, ahogyan nekünk a legjobb, legkézenfekvőbb!

Akár feminin, akár maszkulin, akár családi mosogatót, laminált padlót, parkettát vagy éppen fürdőszoba berendezési tárgyakat keres – forduljon bátran az IBD Magyarország Kft hozzáértő csapatához, akik jó ízléssel, hozzáértéssel, és nem utolsó sorban remek, magas minőséget képviselő termékválasztékkal  valamennyi  megoldást az Ön szájízére szabnak!

Tartalomhoz tartozó címkék: magazin

Vissza a tetejére
+36 30 466 1513

Varga Erika