Weboldalunk böngészésével Ön hozzájárul, hogy eszközén cookie-kat tároljunk. További információért látogasson el adatvédelmi nyilatkozatunk oldalára.

OK

Az idei év újdonságai a Marmorinnál

Egy sikeres, hosszú távon gondolkodó gyártó évről évre követi a trendeket, figyeli a piac változásait – és ennek megfelelően mindig előrukkol valami újdonsággal. Ez lehet egy innovatív anyag, de lehetnek egyedi formák, személyre szabható megoldások, vagy akár komplett rendszerek. Vajon a Marmorin háza táján milyen új szépségekkel találkozhattunk az elmúlt évek során, illetve mik most a legújabb termékek a piacon?

A népszerű, lassan 30 éves múlttal rendelkező lengyel termékcsalád, a Marmorin többszörös design díjas kollekcióival nem véletlenül olyan népszerű mind a lakberendezők, mind az építészek, és természetesen az igényes végfelhasználók körében szintúgy. Ha jól tudom, évről évre hoznak ki új formákat, egyedi méreteket, vagy valamilyen más innovációt a szaniterpiacra.

Milyen Marmorin újdonságokkal találkozhatunk az idei évben, és ezek hol tekinthetők meg?

Legnagyobb újításai a Marmorin gyárnak az anyagok terén vannak!

A gyártó előrukkolt ugyanis egy LIGHTCAST névre hallgató, innovatív anyaggal, mely az öntöttmárványnak egy jóval könnyebb változata. Ez a fejlesztés leginkább a kádak esetében hoz könnyebbséget, nem véletlenül a nagy, térben álló kádak gyártásához – melynek most óriási a népszerűsége – fejlesztették ki elsősorban.

Hiszen, képzeljük csak el, egy olyan vastag falú, széles peremű exkluzív álló kád, mint amilyen például az új TEBE vagy az AMOS, esetleg a CETO kád – milyen döbbenetesen nagy súlyt nyomnának egy emeleti, ne adj isten, tetőtéri fürdőszobában…

Az új LIGHTCAST anyagnak köszönhetően immár ezek a kádak jóval könnyebbek – miközben ugyanúgy strapabíró és időtálló minőséget képviselnek.

Milyenek a LIGHTCAST anyagból készült termékek?

A termékek, melyeket ebből az anyagból gyártanak, sokkal könnyebb súllyal bírnak, mint más öntöttmárvány termékek, szilárd felületek – élettartamuk viszont sokkal hosszabb! További nagy előnye még, hogy az anyag felülete egy esetleges hiba, sérülés esetén javítható – a víz hőmérséklete pedig a korábbinál jóval hosszabb ideig megmarad egy jó forró kádfürdő esetén – köszönhetően a magas hőszigetelésnek.

További titkuk az üvegszálban rejlik – valamint az egyedi, speciális alapanyagokban, és a külső gél bevonó rétegben.

A kivételes könnyedséget elérő, legegyedibb összetett anyagot hosszú évek kutatásai t, fejlesztéseit követően fejlesztette ki a Marmorin, ötvözve benne a gondosan kidolgozott kézműves folyamatokat a fejlett öntési technológiákkal.

Említetted, hogy legfőként az anyagok terén születtek újítások a Marmorinnál. Van még ezek szerint más újdonság is az anyagokat illetően?

Abszolút, hiszen egy rendkívül innovatív gyárról beszélünk - akik folyamatosan jobbá és még jobbá teszik az általuk kifejlesztett és gyártott anyagokat.

Egy ilyen különleges újítás a MINERALICAST anyagnál is megfigyelhető. Ez egy porított dolomit márvány, tulajdonképpen azt mondhatjuk, hogy egy természetes ásvány, ugyanis 96%-ban Kalciumot és Magnézium karbonátot tartalmaz, ráadásul valódi dolimit-márvány tisztításával és mállasztásával állítják elő. Büszkén mondhatom, hogy a mai termékpiacon az egyik legegyedibb és legmegbízhatóbb anyagként tartják számon.

Egyébként a MINERALICAST a MARMORIN gyár történetében hosszú múltra tekint vissza, számos elégedett vásárló hosszú listáját maga mögött tudva.

Ezt az anyagot ugyanis már 35 éve – a Marmorin fennállása óta – fejlesztették ki, ám azóta is folyamatosan változik, megújul, egyre jobb és jobb lesz – mára pedig büszkén mondhatjuk, hogy a mai piac egyik legmegbízhatóbb és legegyedibb öntött anyagok egyikéről van szó.

 Az anyag olyan kémiai és fizikai tulajdonságokkal rendelkezik, melynek köszönhetően szinte megszűnik minden formai korlát: az így elkészült, öntött termékek szortimentjében kivételes alakzatok, gyönyörű ívek és élek figyelhetők meg.

Azt szoktam mondani, hogy az él az – az ív pedig ív – és ez itt tényleg tökéletesen helytálló…

Mindemellett, a gyártó különböző, rendkívül exkluzív bevonatokkal, felületekkel is ellátja az elkészült termékeket.

Ilyenek a kiváló minőség és ár-érték aránnyal rendelkező MINERALIST STM, mely hibátlan, magas fényű felületet biztosít a termékeknek, tiszta fekete illetve fehér színekben, de bármilyen más árnyalatot is kérhetünk a RAL színskála palettájáról!

A MINERALIST DURO bevonattal pedig egy megnövelt felületi kopásállóságot kapunk, akár otthoni, akár a nagyobb igénybevételnek kitett közüzemi használatra szánt termékekhez magas fokú megbízhatóságot kapunk.

Lehet, hogy furcsa kérdés – de létezik igazán matt felületű kád és szanitercsalád? Ahhoz, hogy matt legyen egy kád vagy egy mosdó – mit tesznek vele a gyárban, ez is egy felületkezelés eredménye?

Így van! A MINERALIST MAT egy speciális gél bevonó réteg – mely mattá, kellemes tapintásúvá és meleg hőérzetűvé varázsolja az így kezelt termékeinket. Ez tehát egy remek lehetőség számunkra akkor, ha a fényes lakkhatás helyett inkább a matt felületekre esküszünk. Ráadásul itt egy kiemelten vastag bevonó-rétegről beszélünk egyébként, mely extra hosszú élettartamot, és a termékek felújíthatóságát is biztosítja.

És azok számára mit tudnál ajánlani, aki az ultra fehér, vagy a kivételesen magas fényű felületeket keresi?

A MONOCAST anyagot is már 15 éve gyártja a Marmorin, ez egy egységes és ultra fehér tömeg, 100%-ban szilárd, nem porózus, tehát semmilyen apró lyukak nem találhatók meg az anyag felületén.  Ez egy különleges ötvözet: tiszta, kiváló minőségű alumíniumot ötvöznek egy nagyon ellenálló  gyantával… Az így létrejött felületek – bármilyen nagyságban kerülnek is legyártásra – ugyanolyan magas minőséget képviselnek, mint az egyedileg gyártott darabok, így projektekhez tökéletes alternatíva, mely kivételes fehérséget garantál!

Ha pedig ultra fényeset szeretne valaki, akkor számára a MONOCAST GLOSS gél bevonóra hívnám fel a figyelmét, mely egyébként egy költséghatékony megoldás más, polírozott, szilárd felületekhez képest. Pedig ezt is kézzel addig polírozzák, amíg egy igazán magas fényű, ragyogó felületet nem kapnak – mely egyébként hibátlan, karc és ütésálló, hőálló, foltálló … és csodák csodája: ugyanúgy javítható, korrigálható, mint az összes többi felülete a Marmorinnak!

Az anyagok terén valóban nagyon nagy előrelépéseket tett a komoly múltú gyár, de a design terén sem hazudtolja meg magát, úgy látom…. Milyen új családok, formák jöttek ki az idén a piacra?

A Marmorinról tudni kell, hogy mindig koncepcióban gondolkodik – szereti a szép és egységes fürdőszobaképet, komplex megoldásokat. Értem ezalatt, hogy szinte minden új kádjához választhatunk formájában tökéletesen illő mosdót, ráadásul több fajtában is – álló, pultra szerelhető, vagy akár beépíthető modellt keresünk.

Ilyen például a gyönyörű, minimál vonalvezetésű TEBE sorozat is, mely egy rendkívül precíz élekkel és sarkokkal kialakított kád – amihez megtalálhatjuk a hozzá illő mosdót, sőt, zuhanytálcát is!

A TEBE egyébként olyan, mint egy dupla falú akril kád, persze annál jóval merevebb anyag…

A mosdója is nagyon egyedi: térben álló, elegáns mosdó – mégis egy kis pulttal, pakolós felülettel is rendelkezik, mely így szépsége mellett még praktikussá is teszi…

Aztán itt van még egy másik, szintén álomszép termékcsalád, az AMOS – ennek ráadásul van már saját kádja, kétféle mosdója…

Sőt, még egy álló mosdója is…

A kád is itt LIGHTCAST a könnyű súlyú hőálló kompozit anyagból készült, aminek egyébként az is egy nagyon nagy előnye, vagy inkább különlegessége - , hogy túlfolyóval is rendelkezik már a kád, tehát van túlfolyója is…

A DUO is egy új termékcsaládunk, nagyon különleges, szabályos henger alakjával nagyon közkedvelt, és hozzá is beszerezhetjük már a teljes fürdőszoba-kollekciót: kád, mosdó…

A DUO család egyébként többféle mosdóval, sőt kontrasztos, egyedi színkombinációkban is elérhető…

   

Valamennyi újdonságunk esetében gyönyörű, nagyméretű, kényelmes káddal rendelkező termékcsaládokról van szó… Egyébként a térben álló kádaknak most valamiért nagy divatja van…

 Ami pedig nagyon jó hír, hogy új kádjaink legszebb darabjai már élőben megtekinthetőek elegáns, zuglói minta-bemutatótermünkben!

Tartalomhoz tartozó címkék: ujdonsag

Vissza a tetejére
+36 30 466 1513

Varga Erika