Weboldalunk böngészésével Ön hozzájárul, hogy eszközén cookie-kat tároljunk. További információért látogasson el adatvédelmi nyilatkozatunk oldalára.

OK

Meghitt, téli wellness élmény otthonunkban?

A tágas, térben álló kádakkal meghitt, kényelmes fürdőzést teremthetünk...

A januári évkezdet remek alkalom a Spa – és wellness élmények megélésére, hogy kipihenjük a hajtós évvége fáradalmait, kihasználva a hosszú téli esték meghitt magányát. Töltsünk hát némi minőségi időt a legfontosabb személlyel az életünkben, azaz saját magunkkal! Ehhez pedig nem is kell más, mint egy hatalmas, kényelmes, ergonomikus kialakítású kád, meghitt gyertyafény, és finom, illatos habfürdők…
 

Na és milyen legyen az a kád?

A szép, dekoratív, dizájnos kád sem utolsó, azonban, ha házi wellness élményekhez keressük az ideálist, akkor az extra kényelmes, tágas férőhely és a minőségi kivitelezés elengedhetetlen!

Sokan esküdnek még mindig a különböző masszázsfunkciós kádakra, melyet készen is megvásárolhatunk, de a fúvókákat akár utólag is be tudjuk szereltetni, ahogyan az új, hidromasszázs funkciós, vagy akár vízszűrős zuhanyfejet, csaptelepet, illetve a most nagyon divatos, és igazán hangulatos ledvilágítást is.

Amin azonban nem változtathatunk utólag – bármennyire is szeretnénk – az a kádunk formája és mérete. Na és persze az alapzata, ergonómiai kialítása!
 

Hosszú távra szóló wellness élményekre vágyunk otthonunkban? Akkor érdemes beruházni egy masszív, minőségi fürdőkádra!

Így azt tanácsoljuk, még mielőtt különböző extrákra ruháznánk be, érdemes egy minőségi, tágas, kényelmes, és nem utolsó sorban dekoratív kádra beruháznunk, melyet hosszú időn át élvezni fogunk otthonunkban.

A Marmorin extra tágas, kényelmes térben álló kádjaiban mindig tökéletes lehet az otthoni wellness élmény, nem utolsó sorban pedig tökéletes éke lehet egy ilyen gyönyörű kád még a legelegánsabb fürdőszobának is!

A kádunk anyaga is nagyon fontos! Az öntöttmárvány kádak mellett pedig számos nyomós érv szól… Különösképp, ha minőségi, hosszú távú beruházásban gondolkodunk!

Az innovatív, öntöttmárvány technológiával készült kádak ugyanis sokkal masszívabbak, strapabíróbbak bármely más technológiájú készülő kádnál.

Ha laikusként nézzük, akkor a kádunk anyagának súlya lesz a mérce, mi alapján megállapíthatjuk annak tartósságát, strapabíró mivoltát! Hiszen, míg egy átlagos akril kád 15-25 kg súlyt nyom, addig egy öntöttmárvány kád esetén 70-120 kg súlyt mérhetünk, anyagvastagságuk pedig átlagosan 20-25 mm közötti.

Ami még szintén nagy előny az öntöttmárvány kádak mellett, az az anyag javíthatósága.

Nagyon lényeges, hogy míg a zománcozott kádak lepattanó felületével nem lehet mit kezdeni, ahogyan az akril kád sérüléseivel sem, addig az öntöttmárvány kádakhoz és mosdókhoz létezik egy speciális javítókészlet, mellyel egy esetleges sérülés, lepattanás nyom nélkül, tökéletesen kijavítható, polírozható. Egy ilyen javításhoz pedig még szakemberre sincsen szükségünk, akár mi magunk könnyedén, gyorsan tökéletesre ki tudjuk korrigálni kádunk sérüléseit.
 

Sokáig szeretne lazítani a kádban? Akkor nem mindegy a kád hőtároló képessége sem!

Az öntöttmárvány alapanyaga kiváló hőtároló, hőszigetelő tulajdonságokkal bír, és lévén, hogy igen vastag az anyaguk, így az anyagból készült kádak „hőtehetetlensége” is igen nagy. Ez pedig mi mást jelentene, mint hogy sokáig meleg marad benne a fürdővíz!


Egyszerű és hibamentes beszerelés

Az öntöttmárvány kád önhordó, ami azt jelenti, hogy a kád beépítéséhez semmilyen más anyagból készült alátámasztásra nincs szükség, mint amilyen pl. az akril kádak megerősítése fémszálakkal vagy drót hálóval.

Az anyagvastagságból adódóan pedig a kád egyik oldalát sem tudjuk benyomni, nem fog „huppogni”, recsegni alattunk, vagyis, ezáltal is még nagyobb biztonságot ad.

És végül, de nem utolsó sorban: álomszép formák, egyedi dizájn megoldások

Az öntöttmárvány anyag ugyanis leginkább formázhatóságáról híres! Mivel az anyagot készítéskor egy vasból készült öntőformába öntik, majd az anyag itt megszilárdul, végül csiszolják…

Így pedig, az öntési folyamat során szinte bármilyen egyedi forma kialakítható belőle, amilyet csak a tervezők, dizájnerek kitalálnak! Évről évre egyre újabb formák, modellek látnak napvilágot – akár a szögletes, a lekerekített szögletes, vagy az ovális verziók mellett is tennénk le voksunkat…

Sőt, akár még a mosdóval szettben is kapható kádat is választhatunk, ezáltal még szemet gyönyörködtetőbb lesz az elegáns fürdőszobakép. Sőt, egy ilyen gyönyörű forma, dizájn elem – mint a Marmorin meseszép térben álló kádjai – akár még egy modern, fürdőrészleggel egybekötött hálószoba enteriőrbe is tökéletesen beilleszthetők.

A választás bizony nem könnyű! Cikkünk képein a leggyönyörűbb modellek, melyekkel igazi álomélmény lehet a fürdés, a lazítás… Ön melyikbe szeretett bele? AZ IBDESIGN elegáns, zuglói bemutatótermében kiválaszthatja, és meg is rendelheti kedvencét, melyet, ha szerencséje van – kiállítva is megtekinthet, s akár ki is próbálhat a vásárlás előtt.

Egy ilyen fürdő pedig a lehető legjobb „énidő” eltöltése, a tökéletes téli wellness élmény otthonunkban!

Tartalomhoz tartozó címkék: magazin

Vissza a tetejére
+36 30 466 1513

Varga Erika